HUR MAN GÖR EN FISKBENSFLÄTA

 

Bild 1: Kamma igenom håret noga och dela upp det i två olika delar. Att du har mittbena är inget måste men se bara till att du har två ungefär lika tjocka delar av håret.

Bild 2: Ta sen en del hår från varsin sida av 'toffsarna'. Ta gärna hår som sitter så långt fram mot ansikte som möjligt, hår som sitter i samma höjd som öronen exempelvis. När du har två slingor med hår, korsa dessa.

Bild 3: När du korsat de första två slingorna, ta då en ny slinga från den ena sidan och korsa den då över den andra slkingar. Viktigt att du korsar höger slinga över vänster slinga, höger slinga över vänster slinga (så att det blir varannan hela tiden.)

Bild 4: Fortsätt sen att korsa slingorna över varandra tills allt hår från de "stora toffsarna" är slut. (När man blivit van att göra denna fläta är det kul om man varierar tjockleken mellan slingorna, det ger en mer slarvig och ruffsig fiskbensfläta.)

Bild 5: När håret i toffsarna är slut är det bara att fortsätta fläta på samma sätt som nu tidigare gjort, bara det att istället för att plocka nya slingor och korsa över vaarndra så använder du de två slingorna som du har och bara korsar dem över varandra, varannan höger och varannan vänster.

Bild 6: Klart !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0